STYLISH

一個部位拯救整張臉!眉毛的重要性

最近流行「一個部位拯救整張臉」的影片,外國網民也來變身,一瞬間由毛孩變成型男! Read More »

adidas Originals x Pharrell Williams「大中華區限定」系列

一雙鞋除了是每個人生活的必需品外,更是能夠代表一個人品味的途徑。不同品牌都會推出特別版波鞋,一直是向潮人的收集追捧的目標。 Read More »

身體吃的乳酪? The Body Shop 身體補濕乳酪

夏天來到,很多人都會漸漸忽略塗上身體潤膚霜的步驟,認為夏天就不用為身體保濕!其實太陽也是會抽乾皮膚水份,所以身體也是無時無刻需要保濕滋潤的呢。然而很多人想身體皮膚得到滋潤,但又不喜歡body cream有黏黏的感覺。 Read More »

ad-lib推玩味Tee Life is Like a Movie!

ad-lib延續去年「Pocket Canvas Project」,搵嚟4位本地設計師及插畫家以電影為題,設計出4款Pocket Tee,唔知能唔能夠引起大家嘅共鳴? Read More »

evian x CHIARA FERRAGNI限量版紀念瓶

法國礦泉水品牌evian,過去每年都會邀請唔同嘅設計師合作,好似JEAN PAUL GAULTIER、ISSEY MIYAKE等,今年就搵嚟青春活潑嘅CHIARA FERRAGNI推出聯名設計嘅限量版紀念瓶。 Read More »

香噴噴賀年利是封 捽一捽有花香味

農曆新年前夕,各色各樣嘅賀年利是封就好似雨後春筍一樣,等住大家爭相換領,而其中呢款香味利是封更有花香味,認真特別! Read More »

宣萱肌膚十年如一日 凍齡秘密係?

一個不懂撒嬌嘅女人,未必得到男人嘅歡心;但一個懂得護膚嘅女人,就個個男人都鍾意。最佳人辦「Mall姐」宣萱肌膚十年如一日,Keep住白滑細緻,到底佢嘅凍齡秘密係咩? Read More »

多啦A夢控必買!超巨型限量聖誕波 六款萌樣可愛到暈

多啦A夢控注意!今年,Macott Station推出多啦A夢聖誕波系列,亞太區限量500套,身為Fans嘅你又點可以錯過?個個唔同表情,一於儲齊全套啦! Read More »

買禮物做善事!The Body Shop聖誕限定套裝

收禮物固然興奮,做送禮物嗰個同樣咁開心,如果可以將呢份心意送埋畀敘利亞戰難兒童,今個聖誕就過得更加之有意義! Read More »

日本流行痴「假眉毛」? 效果超神奇

痴假眼睫毛就聽得多,估唔到宜家可以痴埋假眉毛,效果仲勁自然,不禁讚嘆女士們嘅「喬裝」技術真係愈嚟愈高明! Read More »